- Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
-
640
- Teorija klātienē
-
123
- Teorija attālināti
-
128
- Praktiskie darbi klātienē
-
149
- Prakse klātienē
-
240
Gaļas produktu izgatavotājs
- Programmas veids
-
Profesionālās tālākizglītības programma
- Mācību nozare
-
Pārtikas rūpniecības nozare
-
Īstenošanas vietas un periodi
-
-
- Nīcgales iela 26, Rīga, LV-1035: 21.10.2025 - 10.07.2026
-
- Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
-
1 298,74 €
- Personas līdzfinansējums
-
- MN, 64,94 €, Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
- Priekšzināšanu līmenis
-
Pamatprasmes datorlietošanā.
- Prasības iepriekšējai izglītībai
-
Vispārējā pamatizglītība (Apliecība par vispārējo pamatizglītību)
- Galvenās tēmas
-
1. Labas higiēnas un ražošanas prakses nodrošināšanas gaļas ieguvē un pārstrādē.
2. Gaļas ieguvē un gaļas pārstrādē izmantojamo iekārtu un aprīkojuma un uzturēšana.
3. Prakses gaļas ieguves/pārstrādes uzņēmumā.
4.Palīglīgizejvielu un materiālu sagatavošana gaļas produktu ražošanā.
5. Gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu ražošana.
6. Desu ražošana: Desu gaļas masas sagatavošana.
7. Gaļas kūpinājuma ražošana.
8. Gaļas produktu izgatavotāja prakse.
9. Gaļas pelmeņu ražošana.
10. Bioloģiskās gaļas produktu ražošanu.
- Zaļās prasmes un kompetences
-
Jā
- Profesionālās kompetences
-
-
Spēja sekot līdzi aktuālajām tendencēm un jaunākajām tehnoloģijām gaļas produktu izgatavošanā, izmantojot dažādus informatīvos avotus un informācijas tehnoloģijas.
-
Spēja zināt un ievērot marķēšanas principus.
-
Spēja pilnveidot profesionālas prasmes, izvērtēt un radoši izmantot pieredzi gaļas produktu izgatavošanā.
-
Spēja pielāgoties izmaiņām uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmā, tai skaitā jaunu tehnoloģiju ieviešanā, tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma pilnveidošanas gadījumā.
-
Spēja lietot atbilstošus tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus.
-
Spēja sagatavot un lietot tehnoloģiskās iekārtas, instrumentus un aprīkojumu atbilstoši to funkcijām gaļas produktu izgatavošanas procesā.
-
Spēja izgatavot gaļas produktus atbilstoši uzņēmuma noteiktajām tehnoloģiskajām prasībām.
-
Spēja racionāli sakārtot darba vietu un izgatavot gaļas produktus.
-
Spēja sensori (organoleptiski) novērtēt gaļas produktu izgatavošanā nepieciešamo resursu daudzumu un to kvalitāti plānotā pasūtījuma izpildei.
-
Spēja izprast un ievērot labas higiēnas prakses vadlīnijas gaļas produktu izgatavošanā.
-
Spēja izprast pārtikas aprites normatīvajos aktos lietotos jēdzienus un definīcijas, un gaļas produktu izgatavošanas procesu profesionālo terminoloģiju.
-
- Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums
-
1. Dators ar interneta pieslēgumu.
2. Komunikācijas un saziņas rīki, lai piedalītos attālinātājas nodarbībās: mikrofons, skaļrunis (var būt apvienots austiņās ar mikrofonu), web kamera.
3. Instalētas pārlūkversijas (Chrome vai Edge), ar kurām var veiksmīgi lietot MSTeams tiešsaites aplikāciju (izglītojamais var lietot arī savā datorā instalēto MSTeam aplikāciju un savu Office365 kontu.
4. Teksta redaktors uzdevumu pildīšanai (var būt gan tiešsaistes, gan datorā instalēta vērsija).
- Noslēguma pārbaudījums
-
Eksāmens
- Izglītības dokuments
-
Profesionālās kvalifikācijas apliecība
- Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
-
Gaļas produktu izgatavotājs (3.PKL)
- Valoda
-
Latviešu
- Paredzētais mācību norises laiks
-
-
jaukti
-
darba dienu vakari
-
brīvdienas
-
darba dienās, darba laikā
-
- Īstenošanas periods (nedēļās)
-
38
- Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē
- Kontaktpersonas
-
-
Tatjana Zanegina - 28688479 - Kursi@rtrit.lv
-