stars.gov.lv

Pārtikas produktu ražošanas tehniķis

0.0
Nav vērtējuma
Lai pieteiktos programmai, lūdzu autorizējies platformā
Izglītības iestāde
Programmas veids
Profesionālās tālākizglītības programma
Mācību nozare
Pārtikas rūpniecības nozare
Īstenošanas vietas un periodi
    • Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201:  01.11.2025 - 30.11.2026
Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
1 977,63 €
Personas līdzfinansējums
  • MN,   98,88 €,   Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
Priekšzināšanu līmenis

Bez priekšzināšanām.

Prasības iepriekšējai izglītībai
Vispārējā vidējā izglītība (atestāts par vispārējo vidējo izglītību)
Galvenās tēmas
  •   | Tehnoloģiskās plūsmas nodrošināšana pārtikas aprites uzņēmumā
     | Paškontroles sistēmas prasību ievērošana pārtikas aprites uzņēmumā
     | Pārtikas produktu ražošanas izejvielu aprite noliktavās
     | Pārtikas produktu ražošanas izejvielu  pirmapstrāde
     | Pārtikas produktu ražošana
     | Galaprodukta iepakošana 
     | Galaproduktu aprite noliktavās
     | Pārtikas produktu ražošanas tehniķa prakse


Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
960
Teorija klātienē
240
Praktiskie darbi klātienē
480
Prakse klātienē
240
Zaļās prasmes un kompetences
Profesionālās kompetences
  • Spēja veikt izejvielu pirmapstrādi.
  • Spēja sagatavot izejvielu pirmapstrādes procesam.
  • Spēja patstāvīgi sagatavot pirmapstrādei tehnoloģiskās iekārtas atbilstoši ekspluatācijas noteikumiem.
  • Spēja ievietot gala produktu noliktavā.
  • Spēja piemērot rotācijas principu izejvielu un materiālu apritē.
  • Spēja ievērot pārtikas produktu ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un prasības uzglabāšanas laikā.
  • Spēja veikt piegādāto ražošanas izejvielu un materiālu pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
  • Spēja ievērot pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības savas kompetences ietvaros.
  • Spēja sagatavot fasēšanas, iepakošanas aprīkojumu un materiālus.
  • Spēja fasēt produktu atbilstoši tehnoloģiskai instrukcijai un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
  • Spēja iepakot fasēto produktu atbilstoši ražošanas uzdevumam un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
  • Spēja veikt pierakstus par gala produkta novērtējumu.
  • Spēja sensori novērtēt gala produktu.
  • Spēja veikt nepieciešamo uzskaiti ražošanas laikā.
  • Spēja novērtēt produktu kvalitātes izmaiņas ražošanas procesā.
  • Spēja uzraudzīt produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus atbilstoši tehnoloģiskajai instrukcijai.
  • Spēja uzraudzīt izejvielu kvalitātes rādītājus pirmapstrādes procesā.
  • Spēja ievērot gatavā produkta uzglabāšanas režīmus un derīguma termiņus.
  • Spēja identificēt higiēnas prasības un to nozīmi visos pārtikas produktu ražošanas posmos.
  • Spēja ievērot minimālās higiēnas prasības, apzinoties personīgās un personāla higiēnas un veselības stāvokļa nozīmi droša pārtikas produkta ražošanā.
  • Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
  • Spēja precīzi reģistrēt paškontroles sistēmā noteiktos pirmapstrādes procesa tehnoloģiskos parametrus.
  • Spēja patstāvīgi pieņemt lēmumu par izejvielas novirzīšanu pirmapstrādei atkarībā no izejvielas kvalitātes rādītājiem.
  • Spēja precīzi veikt pierakstus par izejvielu un materiālu apriti noliktavā.
  • Spēja precīzi veikt pierakstus izejvielu un materiālu uzglabāšanā.
  • Spēja savlaicīgi un precīzi veikt nepieciešamos pierakstus par preču pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
  • Spēja veikt precīzus pierakstus izejvielu un materiālu pieņemšanas procesā.
  • Spēja pieņemt un izvērtēt izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un normatīvajiem aktiem.
  • Spēja savlaicīgi un precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu procesa posmā.
  • Spēja precīzi veikt pierakstus izsekojamības nodrošināšanai visos pārtikas ražošanas procesa posmos.
  • Spēja veikt produkta uzskaiti noliktavā un noformēt izsniegšanas dokumentus.
  • Spēja īstenot izsekojamības nodrošināšanas prasības savas kompetences ietvaros.
  • Spēja sagatavot atskaites par izejvielu izlietojumu.
  • Spēja precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu tehnoloģiskā procesā.
  • Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums

Izglītības iestāde nodrošina materiāltehnisko bāzi klātienes apmācībām.

Noslēguma pārbaudījums
Eksāmens
Izglītības dokuments
Profesionālās kvalifikācijas apliecība
Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis (4.PKL)
Valoda
Latviešu
Paredzētais mācību norises laiks
  • darba dienu vakari
  • brīvdienas
  • jaukti
Īstenošanas periods (nedēļās)
51
Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē