- Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
-
960
- Teorija klātienē
-
240
- Praktiskie darbi klātienē
-
480
- Prakse klātienē
-
240
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis
0.0
Nav vērtējuma
Lai pieteiktos programmai, lūdzu autorizējies platformā
- Izglītības iestāde
- Programmas veids
-
Profesionālās tālākizglītības programma
- Mācību nozare
-
Pārtikas rūpniecības nozare
-
Īstenošanas vietas un periodi
-
-
- Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201: 01.11.2025 - 30.11.2026
-
- Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
-
1 977,63 €
- Personas līdzfinansējums
-
- MN, 98,88 €, Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
- Priekšzināšanu līmenis
-
Bez priekšzināšanām.
- Prasības iepriekšējai izglītībai
-
Vispārējā vidējā izglītība (atestāts par vispārējo vidējo izglītību)
- Galvenās tēmas
-
- | Tehnoloģiskās plūsmas nodrošināšana pārtikas aprites uzņēmumā
| Paškontroles sistēmas prasību ievērošana pārtikas aprites uzņēmumā
| Pārtikas produktu ražošanas izejvielu aprite noliktavās
| Pārtikas produktu ražošanas izejvielu pirmapstrāde
| Pārtikas produktu ražošana
| Galaprodukta iepakošana
| Galaproduktu aprite noliktavās
| Pārtikas produktu ražošanas tehniķa prakse
- | Tehnoloģiskās plūsmas nodrošināšana pārtikas aprites uzņēmumā
- Zaļās prasmes un kompetences
-
Jā
- Profesionālās kompetences
-
-
Spēja veikt izejvielu pirmapstrādi.
-
Spēja sagatavot izejvielu pirmapstrādes procesam.
-
Spēja patstāvīgi sagatavot pirmapstrādei tehnoloģiskās iekārtas atbilstoši ekspluatācijas noteikumiem.
-
Spēja ievietot gala produktu noliktavā.
-
Spēja piemērot rotācijas principu izejvielu un materiālu apritē.
-
Spēja ievērot pārtikas produktu ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un prasības uzglabāšanas laikā.
-
Spēja veikt piegādāto ražošanas izejvielu un materiālu pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
-
Spēja ievērot pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības savas kompetences ietvaros.
-
Spēja sagatavot fasēšanas, iepakošanas aprīkojumu un materiālus.
-
Spēja fasēt produktu atbilstoši tehnoloģiskai instrukcijai un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
-
Spēja iepakot fasēto produktu atbilstoši ražošanas uzdevumam un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
-
Spēja veikt pierakstus par gala produkta novērtējumu.
-
Spēja sensori novērtēt gala produktu.
-
Spēja veikt nepieciešamo uzskaiti ražošanas laikā.
-
Spēja novērtēt produktu kvalitātes izmaiņas ražošanas procesā.
-
Spēja uzraudzīt produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus atbilstoši tehnoloģiskajai instrukcijai.
-
Spēja uzraudzīt izejvielu kvalitātes rādītājus pirmapstrādes procesā.
-
Spēja ievērot gatavā produkta uzglabāšanas režīmus un derīguma termiņus.
-
Spēja identificēt higiēnas prasības un to nozīmi visos pārtikas produktu ražošanas posmos.
-
Spēja ievērot minimālās higiēnas prasības, apzinoties personīgās un personāla higiēnas un veselības stāvokļa nozīmi droša pārtikas produkta ražošanā.
-
Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
-
Spēja precīzi reģistrēt paškontroles sistēmā noteiktos pirmapstrādes procesa tehnoloģiskos parametrus.
-
Spēja patstāvīgi pieņemt lēmumu par izejvielas novirzīšanu pirmapstrādei atkarībā no izejvielas kvalitātes rādītājiem.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus par izejvielu un materiālu apriti noliktavā.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus izejvielu un materiālu uzglabāšanā.
-
Spēja savlaicīgi un precīzi veikt nepieciešamos pierakstus par preču pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
-
Spēja veikt precīzus pierakstus izejvielu un materiālu pieņemšanas procesā.
-
Spēja pieņemt un izvērtēt izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un normatīvajiem aktiem.
-
Spēja savlaicīgi un precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu procesa posmā.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus izsekojamības nodrošināšanai visos pārtikas ražošanas procesa posmos.
-
Spēja veikt produkta uzskaiti noliktavā un noformēt izsniegšanas dokumentus.
-
Spēja īstenot izsekojamības nodrošināšanas prasības savas kompetences ietvaros.
-
Spēja sagatavot atskaites par izejvielu izlietojumu.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu tehnoloģiskā procesā.
-
Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
-
- Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums
-
Izglītības iestāde nodrošina materiāltehnisko bāzi klātienes apmācībām.
- Noslēguma pārbaudījums
-
Eksāmens
- Izglītības dokuments
-
Profesionālās kvalifikācijas apliecība
- Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
-
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis (4.PKL)
- Valoda
-
Latviešu
- Paredzētais mācību norises laiks
-
-
darba dienu vakari
-
brīvdienas
-
jaukti
-
- Īstenošanas periods (nedēļās)
-
51
- Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē