stars.gov.lv

Gaļas produktu izgatavotājs

0.0
Nav vērtējuma
Lai pieteiktos programmai, lūdzu autorizējies platformā
Izglītības iestāde
Programmas veids
Profesionālās tālākizglītības programma
Mācību nozare
Pārtikas rūpniecības nozare
Īstenošanas vietas un periodi
    • Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201:  02.10.2025 - 02.06.2026
Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
1 298,74 €
Personas līdzfinansējums
  • MN,   64,94 €,   Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
Priekšzināšanu līmenis

Bez priekšzināšanām.

Prasības iepriekšējai izglītībai
Vispārējā pamatizglītība (Apliecība par vispārējo pamatizglītību)
Galvenās tēmas
  • Labas higiēnas un ražošanas prakses nodrošināšana gaļas ieguvē un pārstrādē
  • Gaļas ieguvē un gaļas pārstrādē izmantojamo iekārtu un aprīkojuma lietošana un uzturēšana
  • Prakse gaļas ieguves/gaļas pārstrādes uzņēmumā
  • Palīgizejvielu un materiālu sagatavošana gaļas produktu ražošanai
  • Gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu ražošana
  • Desu ražošana
  • Gaļas kūpinājumu ražošana
  • Gaļas pelmeņu ražošana
  • Bioloģiskās gaļas produktu ražošana
  • Gaļas produktu izgatavotāja prakse


Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
640
Teorija klātienē
202
Praktiskie darbi klātienē
198
Prakse klātienē
240
Zaļās prasmes un kompetences
Profesionālās kompetences
  • Spēja izprast pārtikas aprites normatīvajos aktos lietotos jēdzienus un definīcijas, un gaļas produktu izgatavošanas procesu profesionālo terminoloģiju.
  • Spēja izprast un ievērot labas higiēnas prakses vadlīnijas gaļas produktu izgatavošanā.
  • Spēja sensori (organoleptiski) novērtēt gaļas produktu izgatavošanā nepieciešamo resursu daudzumu un to kvalitāti plānotā pasūtījuma izpildei.
  • Spēja izgatavot gaļas produktus atbilstoši uzņēmuma noteiktajām tehnoloģiskajām prasībām.
  • Spēja racionāli sakārtot darba vietu un izgatavot gaļas produktus.
  • Spēja sagatavot un lietot tehnoloģiskās iekārtas, instrumentus un aprīkojumu atbilstoši to funkcijām gaļas produktu izgatavošanas procesā.
  • Spēja lietot atbilstošus tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus.
  • Spēja pielāgoties izmaiņām uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmā, tai skaitā jaunu tehnoloģiju ieviešanā, tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma pilnveidošanas gadījumā.
  • Spēja pilnveidot profesionālas prasmes, izvērtēt un radoši izmantot pieredzi gaļas produktu izgatavošanā.
  • Spēja zināt un ievērot marķēšanas principus.
  • Spēja sekot līdzi aktuālajām tendencēm un jaunākajām tehnoloģijām gaļas produktu izgatavošanā, izmantojot dažādus informatīvos avotus un informācijas tehnoloģijas.
Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums

Izglītības iestāde nodrošina materiāltehnisko bāzi klātienes mācību procesam.

Noslēguma pārbaudījums
Eksāmens
Izglītības dokuments
Profesionālās kvalifikācijas apliecība
Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
Gaļas produktu izgatavotājs (3.PKL)
Valoda
Latviešu
Paredzētais mācību norises laiks
  • darba dienu vakari
  • brīvdienas
  • jaukti
Īstenošanas periods (nedēļās)
31
Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē