- Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
-
65
- Teorija klātienē
-
35
- Praktiskie darbi klātienē
-
30
Gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu ražošana
- Izglītības iestāde
- Programmas veids
-
Modulis
- Mācību nozare
-
Pārtikas rūpniecības nozare
-
Īstenošanas vietas un periodi
-
-
- Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201: 02.10.2025 - 30.10.2025, 03.01.2026 - 03.02.2026, 09.04.2026 - 09.05.2026
-
- Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
-
347,10 €
- Personas līdzfinansējums
-
- MN, 34,71 €, Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
- Priekšzināšanu līmenis
-
Bez priekšzināšanām.
- Prasības iepriekšējai izglītībai
-
Bez nosacījumiem iepriekšējai izglītībai
- Galvenās tēmas
-
Attīstīt izglītojamā prasmes: 1. Sagatavot izejvielas gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu ražošanai. 2. Sagatavot taru gaļas konservu ražošanai. 3. Izgatavot gaļas konservus un gaļas kulinārijas produktus. 4. Veikt gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu termisko apstrādi. 5. Veikt gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu atdzesēšanu, iepakošanu, marķēšanu un uzglabāšanu. 6. Organoleptiski (sensori) vērtēt gaļas konservus un gaļas kulinārijas produktus. 7. Novērtēt gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu laboratorisko analīžu rādītājus. 8. Ergonomiski iekārtot gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu izgatavotāja darba vietu un raksturot tās nozīmi darbinieka veselības saglabāšanā.
- Profesionālās kompetences
-
-
Spēja izprast pārtikas aprites normatīvajos aktos lietotos jēdzienus un definīcijas, un gaļas produktu izgatavošanas procesu profesionālo terminoloģiju.
-
Spēja pilnveidot profesionālas prasmes, izvērtēt un radoši izmantot pieredzi gaļas produktu izgatavošanā.
-
Spēja sekot līdzi aktuālajām tendencēm un jaunākajām tehnoloģijām gaļas produktu izgatavošanā, izmantojot dažādus informatīvos avotus un informācijas tehnoloģijas.
-
Spēja lietot atbilstošus tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus.
-
Spēja sagatavot un lietot tehnoloģiskās iekārtas, instrumentus un aprīkojumu atbilstoši to funkcijām gaļas produktu izgatavošanas procesā.
-
Spēja izgatavot gaļas produktus atbilstoši uzņēmuma noteiktajām tehnoloģiskajām prasībām.
-
Spēja racionāli sakārtot darba vietu un izgatavot gaļas produktus.
-
Spēja sensori (organoleptiski) novērtēt gaļas produktu izgatavošanā nepieciešamo resursu daudzumu un to kvalitāti plānotā pasūtījuma izpildei.
-
Spēja izprast un ievērot labas higiēnas prakses vadlīnijas gaļas produktu izgatavošanā.
-
Spēja pielāgoties izmaiņām uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmā, tai skaitā jaunu tehnoloģiju ieviešanā, tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma pilnveidošanas gadījumā.
-
Spēja zināt un ievērot marķēšanas principus.
-
- Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums
-
Izglītības iestāde nodrošina materiāltehnisko bāzi klātienes mācībām.
- Noslēguma pārbaudījums
-
Ieskaite
- Izglītības dokuments
-
Apliecība
- Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
-
Gaļas produktu izgatavotājs (3.PKL)
- Valoda
-
Latviešu
- Paredzētais mācību norises laiks
-
-
darba dienu vakari
-
brīvdienas
-
jaukti
-
- Īstenošanas periods (nedēļās)
-
5
- Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē