- Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
-
71
- Teorija klātienē
-
47
- Praktiskie darbi klātienē
-
24
Gaļas kūpinājumu ražošana
0.0
Nav vērtējuma
Lai pieteiktos programmai, lūdzu autorizējies platformā
Izglītības programmu apguvē tiks iesaistītas tikai tādas personas, kuras ir nodarbinātas pie darba devēja, kura saimnieciskās darbības pamatdarbības veids (atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes informācijai) vai pašnodarbinātās personas saimnieciskās darbības veids atbilstoši saimniecisko darbību statistiskajai klasifikācijai Eiropas kopienā (NACE) ir: C10 Pārtikas produktu ražošana.
- Izglītības iestāde
- Programmas veids
-
Modulis
- Mācību nozare
-
Pārtikas rūpniecības nozare
-
Īstenošanas vietas un periodi
-
-
- Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201: 02.10.2025 - 01.11.2025, 03.01.2026 - 05.02.2026, 09.04.2026 - 12.05.2026
-
- Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
-
379,14 €
- Personas līdzfinansējums
-
- MN, 37,91 €, Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
- Priekšzināšanu līmenis
-
Bez priekšzināšanām.
- Prasības iepriekšējai izglītībai
-
Vispārējā pamatizglītība (Apliecība par vispārējo pamatizglītību)
- Galvenās tēmas
-
Attīstīt izglītojamā prasmes: 1. Sagatavot gaļu gaļas kūpinājumu ražošanai. 2. Veikt kūpinājumu termisko apstrādi un atdzesēšanu atbilstoši tehnoloģiskajām shēmām. 3. Organoleptiski (sensori) vērtēt gaļas kūpinājumu kvalitāti. 4. Atdzesēt, iepakot, marķēt un sagatavot uzglabāšanai gaļas kūpinājumus. 5. Izprast un vērtēt kūpinājumu laboratorisko analīžu rādītājus. 6. Ergonomiski iekārtot gaļas izstrādājumu kūpinātāja darba vietu, skaidrot tās nozīmi darbinieka veselības saglabāšanā.
- Profesionālās kompetences
-
-
Spēja izprast pārtikas aprites normatīvajos aktos lietotos jēdzienus un definīcijas, un gaļas produktu izgatavošanas procesu profesionālo terminoloģiju.
-
Spēja sekot līdzi aktuālajām tendencēm un jaunākajām tehnoloģijām gaļas produktu izgatavošanā, izmantojot dažādus informatīvos avotus un informācijas tehnoloģijas.
-
Spēja zināt un ievērot marķēšanas principus.
-
Spēja pilnveidot profesionālas prasmes, izvērtēt un radoši izmantot pieredzi gaļas produktu izgatavošanā.
-
Spēja pielāgoties izmaiņām uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmā, tai skaitā jaunu tehnoloģiju ieviešanā, tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma pilnveidošanas gadījumā.
-
Spēja lietot atbilstošus tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus.
-
Spēja sagatavot un lietot tehnoloģiskās iekārtas, instrumentus un aprīkojumu atbilstoši to funkcijām gaļas produktu izgatavošanas procesā.
-
Spēja izgatavot gaļas produktus atbilstoši uzņēmuma noteiktajām tehnoloģiskajām prasībām.
-
Spēja racionāli sakārtot darba vietu un izgatavot gaļas produktus.
-
Spēja sensori (organoleptiski) novērtēt gaļas produktu izgatavošanā nepieciešamo resursu daudzumu un to kvalitāti plānotā pasūtījuma izpildei.
-
Spēja izprast un ievērot labas higiēnas prakses vadlīnijas gaļas produktu izgatavošanā.
-
- Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums
-
Izglītības iestāde nodrošina materiāltehnisko bāzi klātienes apmācībām.
- Noslēguma pārbaudījums
-
Ieskaite
- Izglītības dokuments
-
Apliecība
- Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
-
Gaļas produktu izgatavotājs (3.PKL)
- Valoda
-
Latviešu
- Paredzētais mācību norises laiks
-
-
darba dienu vakari
-
brīvdienas
-
jaukti
-
- Īstenošanas periods (nedēļās)
-
5
- Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē