stars.gov.lv

Gaļas kūpinājumu ražošana

0.0
Nav vērtējuma
Lai pieteiktos programmai, lūdzu autorizējies platformā
Izglītības iestāde
Programmas veids
Modulis
Mācību nozare
Pārtikas rūpniecības nozare
Īstenošanas vietas un periodi
    • Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201:  02.10.2025 - 01.11.2025, 03.01.2026 - 05.02.2026, 09.04.2026 - 12.05.2026
Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
379,14 €
Personas līdzfinansējums
  • MN,   37,91 €,   Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
Priekšzināšanu līmenis

Bez priekšzināšanām.

Prasības iepriekšējai izglītībai
Vispārējā pamatizglītība (Apliecība par vispārējo pamatizglītību)
Galvenās tēmas

 Attīstīt izglītojamā prasmes: 1. Sagatavot gaļu gaļas kūpinājumu ražošanai. 2. Veikt kūpinājumu termisko apstrādi un atdzesēšanu atbilstoši tehnoloģiskajām shēmām. 3. Organoleptiski (sensori) vērtēt gaļas kūpinājumu kvalitāti. 4. Atdzesēt, iepakot, marķēt un sagatavot uzglabāšanai gaļas kūpinājumus. 5. Izprast un vērtēt kūpinājumu laboratorisko analīžu rādītājus. 6. Ergonomiski iekārtot gaļas izstrādājumu kūpinātāja darba vietu, skaidrot tās nozīmi darbinieka veselības saglabāšanā. 

Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
71
Teorija klātienē
47
Praktiskie darbi klātienē
24
Profesionālās kompetences
  • Spēja izprast pārtikas aprites normatīvajos aktos lietotos jēdzienus un definīcijas, un gaļas produktu izgatavošanas procesu profesionālo terminoloģiju.
  • Spēja sekot līdzi aktuālajām tendencēm un jaunākajām tehnoloģijām gaļas produktu izgatavošanā, izmantojot dažādus informatīvos avotus un informācijas tehnoloģijas.
  • Spēja zināt un ievērot marķēšanas principus.
  • Spēja pilnveidot profesionālas prasmes, izvērtēt un radoši izmantot pieredzi gaļas produktu izgatavošanā.
  • Spēja pielāgoties izmaiņām uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmā, tai skaitā jaunu tehnoloģiju ieviešanā, tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma pilnveidošanas gadījumā.
  • Spēja lietot atbilstošus tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus.
  • Spēja sagatavot un lietot tehnoloģiskās iekārtas, instrumentus un aprīkojumu atbilstoši to funkcijām gaļas produktu izgatavošanas procesā.
  • Spēja izgatavot gaļas produktus atbilstoši uzņēmuma noteiktajām tehnoloģiskajām prasībām.
  • Spēja racionāli sakārtot darba vietu un izgatavot gaļas produktus.
  • Spēja sensori (organoleptiski) novērtēt gaļas produktu izgatavošanā nepieciešamo resursu daudzumu un to kvalitāti plānotā pasūtījuma izpildei.
  • Spēja izprast un ievērot labas higiēnas prakses vadlīnijas gaļas produktu izgatavošanā.
Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums

Izglītības iestāde nodrošina materiāltehnisko bāzi klātienes apmācībām.

Noslēguma pārbaudījums
Ieskaite
Izglītības dokuments
Apliecība
Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
Gaļas produktu izgatavotājs (3.PKL)
Valoda
Latviešu
Paredzētais mācību norises laiks
  • darba dienu vakari
  • brīvdienas
  • jaukti
Īstenošanas periods (nedēļās)
5
Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē