- Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
-
212
- Teorija klātienē
-
117
- Praktiskie darbi klātienē
-
95
Gaļas produktu ražošana
- Izglītības iestāde
- Programmas veids
-
Moduļu kopa
- Moduļu kopā ietilpstošie moduļi
-
1."Labas higiēnas un ražošanas prakses nodrošināšana gaļas ieguvē un pārstrādē" (30 stundas)
2. "Gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu ražošana" (65 stundas)
3. "Desu ražošana" (87 stundas)
4. "Gaļas pelmeņu ražošana" (30 stundas)
- Mācību nozare
-
Pārtikas rūpniecības nozare
-
Īstenošanas vietas un periodi
-
-
- Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201: 02.10.2025 - 20.01.2026, 03.03.2026 - 11.06.2026
-
- Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
-
1 094,93 €
- Personas līdzfinansējums
-
- MN, 109,49 €, Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
- Priekšzināšanu līmenis
-
Bez priekšzināšanām.
- Prasības iepriekšējai izglītībai
-
Bez nosacījumiem iepriekšējai izglītībai
- Galvenās tēmas
-
Attīstīt izglītojamā prasmes: 1. Raksturot labas higiēnas un prakses vadlīnijas uzņēmumā, izmantojot profesionālo terminoloģiju gaļas ieguvē/gaļas produktu ražošanā. 2. Izvērtēt personīgās higiēnas ievērošanas nozīmi gaļas ieguvē/gaļas produktu ražošanā. 3. Raksturot paškontroles sistēmu gaļas ieguves/gaļas produktu ražošanas uzņēmumā. 4. Raksturot tīrīšanas un dezinfekcijas procesus gaļas ieguves/gaļas produktu ražošanas uzņēmumā, to nepieciešamību, izmantojot profesionālo terminoloģiju gaļas ieguvē/gaļas produktu ražošanā. 5. Analizēt apkārtējās vides piesārņojuma iespējas gaļas ieguvē/gaļas produktu ražošanā.
Attīstīt izglītojamā prasmes: 1. Sagatavot izejvielas gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu ražošanai. 2. Sagatavot taru gaļas konservu ražošanai. 3. Izgatavot gaļas konservus un gaļas kulinārijas produktus. 4. Veikt gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu termisko apstrādi. 5. Veikt gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu atdzesēšanu, iepakošanu, marķēšanu un uzglabāšanu. 6. Organoleptiski (sensori) vērtēt gaļas konservus un gaļas kulinārijas produktus. 7. Novērtēt gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu laboratorisko analīžu rādītājus. 8. Ergonomiski iekārtot gaļas konservu un gaļas kulinārijas produktu izgatavotāja darba vietu un raksturot tās nozīmi darbinieka veselības saglabāšanā.
Attīstīt izglītojamā prasmes: 1. Sagatavot gaļas masu un desu apvalkus desu ražošanai atbilstoši desu ražošanas tehnoloģijai. 2. Pildīt gaļas masu desu apvalkos. 3. Veikt desu termisko apstrādi atbilstoši tehnoloģiskajām shēmām. 4. Veikt desu atdzesēšanu. 5. Organoleptiski (sensori) vērtēt desas. 6. Iepakot, marķēt un sagatavot uzglabāšanai desas. 7. Ergonomiski iekārtot desu ražotāja darba vietu.
Attīstīt izglītojamā prasmes: 1. Sagatavot gaļu gaļas pelmeņu ražošanai atbilstoši ražošanas tehnoloģijai. 2. Sagatavot mīklu gaļas pelmeņu ražošanai atbilstoši ražošanas tehnoloģijai. 3. Formēt pelmeņus. 4. Veikt dažāda sortimenta gaļas pelmeņu atdzesēšanu, sasaldēšanu, marķēšanu, iepakošanu un uzglabāšanu. 5. Veikt gaļas pelmeņu organoleptisko novērtēšanu un laboratorijas analīžu rezultātu novērtēšanu.
- Profesionālās kompetences
-
-
Spēja izprast pārtikas aprites normatīvajos aktos lietotos jēdzienus un definīcijas, un gaļas produktu izgatavošanas procesu profesionālo terminoloģiju.
-
Spēja sekot līdzi aktuālajām tendencēm un jaunākajām tehnoloģijām gaļas produktu izgatavošanā, izmantojot dažādus informatīvos avotus un informācijas tehnoloģijas.
-
Spēja zināt un ievērot marķēšanas principus.
-
Spēja pilnveidot profesionālas prasmes, izvērtēt un radoši izmantot pieredzi gaļas produktu izgatavošanā.
-
Spēja pielāgoties izmaiņām uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmā, tai skaitā jaunu tehnoloģiju ieviešanā, tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma pilnveidošanas gadījumā.
-
Spēja lietot atbilstošus tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus.
-
Spēja sagatavot un lietot tehnoloģiskās iekārtas, instrumentus un aprīkojumu atbilstoši to funkcijām gaļas produktu izgatavošanas procesā.
-
Spēja izgatavot gaļas produktus atbilstoši uzņēmuma noteiktajām tehnoloģiskajām prasībām.
-
Spēja racionāli sakārtot darba vietu un izgatavot gaļas produktus.
-
Spēja sensori (organoleptiski) novērtēt gaļas produktu izgatavošanā nepieciešamo resursu daudzumu un to kvalitāti plānotā pasūtījuma izpildei.
-
Spēja izprast un ievērot labas higiēnas prakses vadlīnijas gaļas produktu izgatavošanā.
-
- Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums
-
Izglītības iestāde nosrošina materiāltehnisko bāzi klātienes mācībām.
- Noslēguma pārbaudījums
-
Ieskaite
- Izglītības dokuments
-
Apliecība
- Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
-
Gaļas produktu izgatavotājs (3.PKL)
- Valoda
-
Latviešu
- Paredzētais mācību norises laiks
-
-
darba dienu vakari
-
brīvdienas
-
jaukti
-
- Īstenošanas periods (nedēļās)
-
14
- Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē