stars.gov.lv

Maizes un miltu produktu ražošana

0.0
Nav vērtējuma
Lai pieteiktos programmai, lūdzu autorizējies platformā
Izglītības iestāde
Programmas veids
Moduļu kopa
Moduļu kopā ietilpstošie moduļi

1. "Paškontroles sistēmas prasību ievērošana pārtikas aprites uzņēmumā" (40 stundas)

2. "Maizes un miltu produktu ražošana" (64 stundas)

3. "Saldumu un šokolādes izstrādājumu ražošana" (64 stundas)

Mācību nozare
Pārtikas rūpniecības nozare
Īstenošanas vietas un periodi
    • Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201:  02.10.2025 - 18.12.2025, 03.02.2026 - 21.04.2026
Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
897,12 €
Personas līdzfinansējums
  • MN,   89,71 €,   Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
Priekšzināšanu līmenis

Bez priekšzināšanām.

Prasības iepriekšējai izglītībai
Vispārējā vidējā izglītība (atestāts par vispārējo vidējo izglītību)
Galvenās tēmas

 Attīstīt izglītojamo prasmes: 1. Ievērot minimālās higiēnas prasības, apzinoties personīgās un personāla higiēnas un veselības stāvokļa nozīmi droša pārtikas produkta ražošanā. 2. Identificēt higiēnas prasības un to nozīmi visos pārtikas produktu ražošanas posmos. 3. Īstenot izsekojamības nodrošināšanas prasības savas kompetences ietvaros. 4. Precīzi veikt pierakstus izsekojamības nodrošināšanai visos pārtikas ražošanas procesa posmos. 

  Attīstīt izglītojamo prasmes: 1. Novērtēt ražošanai piegādāto graudu piemērotību paredzētajam lietojumam. 2. Veikt graudu pieņemšanu un pirmapstrādi, ievērojot ražošanas tehnoloģiskās un iekārtu ekspluatācijas instrukcijas. 3. Ražot dažādu graudu pārstrādes produktus un novērtēt to kvalitāti, ievērojot tehnoloģisko procesu un iekārtu ekspluatācijas instrukciju prasības. 4. Ražot makaronus no dažādu veidu miltiem, ievērojot tehnoloģisko procesu un iekārtu ekspluatācijas instrukciju prasības. 5. Ražot izstrādājumus ar samazinātu mitruma saturu, ievērojot ražošanas tehnoloģijas un iekārtu ekspluatācijas instrukcijas. 6. Izvērtēt sagatavotās izejvielas maizes ražošanai. 7. Ražot dažādu veidu maizes un maizes izstrādājumus, ievērojot tehnoloģisko procesu un iekārtu ekspluatācijas instrukciju prasības. 8. Ievērot dažādu veidu maizes un maizes izstrādājumu ražošanas tehnoloģiskos procesus. 9. Ražot saldētu maizi, maizes un miltu izstrādājumus, ievērojot tehnoloģisko procesu un iekārtu ekspluatācijas instrukciju prasības. 10. Novērtēt mīklas, ierauga, iejavas un plaucējuma kvalitātes rādītājus. 11. Gatavot dažādus miltu konditorejas izstrādājumus, ievērojot tehnoloģisko procesu un iekārtu ekspluatācijas instrukciju prasības. 

 Attīstīt izglītojamo prasmes: 1. Noteikt saldumu un šokolādes izstrādājumu izejvielu atbilstību noteiktiem kvalitātes rādītājiem. 2. Veikt saldumu un šokolādes izstrādājumu izejvielu pirmapstrādi atbilstoši tehnoloģiskajai dokumentācijai. 3. Sagatavot receptūras maisījumus, ievērojot saldumu un šokolādes izstrādājumu veidu tehnoloģiskās instrukcijas. 4. Formēt un apstrādāt produktus, izmantojot racionālus darba paņēmienus. 5. Ražot dažāda veida un sarežģītības saldumus un šokolādes izstrādājumus, ievērojot tehnoloģisko procesu un iekārtu ekspluatācijas instrukciju prasības. 6. Uzraudzīt un novērtēt konkrētus produktu kvalitātes rādītājus atbilstoši tehnoloģiskajām instrukcijām. 7. Iesaiņot un/vai iepakot gatavos saldumus un šokolādes izstrādājumus. 8. Nodrošināt saldumu un šokolādes izstrādājumu un starpproduktu uzglabāšanas prasības 

Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
168
Teorija klātienē
50
Praktiskie darbi klātienē
118
Profesionālās kompetences
  • Spēja savlaicīgi un precīzi veikt nepieciešamos pierakstus par preču pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
  • Spēja veikt piegādāto ražošanas izejvielu un materiālu pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
  • Spēja veikt precīzus pierakstus izejvielu un materiālu pieņemšanas procesā.
  • Spēja pieņemt un izvērtēt izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un normatīvajiem aktiem.
  • Spēja savlaicīgi un precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu procesa posmā.
  • Spēja ievērot pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības savas kompetences ietvaros.
  • Spēja precīzi veikt pierakstus izsekojamības nodrošināšanai visos pārtikas ražošanas procesa posmos.
  • Spēja veikt produkta uzskaiti noliktavā un noformēt izsniegšanas dokumentus.
  • Spēja īstenot izsekojamības nodrošināšanas prasības savas kompetences ietvaros.
  • Spēja ievērot gatavā produkta uzglabāšanas režīmus un derīguma termiņus.
  • Spēja identificēt higiēnas prasības un to nozīmi visos pārtikas produktu ražošanas posmos.
  • Spēja ievietot gala produktu noliktavā.
  • Spēja ievērot minimālās higiēnas prasības, apzinoties personīgās un personāla higiēnas un veselības stāvokļa nozīmi droša pārtikas produkta ražošanā.
  • Spēja iepakot fasēto produktu atbilstoši ražošanas uzdevumam un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
  • Spēja fasēt produktu atbilstoši tehnoloģiskai instrukcijai un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
  • Spēja sagatavot fasēšanas, iepakošanas aprīkojumu un materiālus.
  • Spēja veikt pierakstus par gala produkta novērtējumu.
  • Spēja sensori novērtēt gala produktu.
  • Spēja sagatavot atskaites par izejvielu izlietojumu.
  • Spēja veikt nepieciešamo uzskaiti ražošanas laikā.
  • Spēja novērtēt produktu kvalitātes izmaiņas ražošanas procesā.
  • Spēja precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu tehnoloģiskā procesā.
  • Spēja uzraudzīt produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus atbilstoši tehnoloģiskajai instrukcijai.
  • Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
  • Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
  • Spēja uzraudzīt izejvielu kvalitātes rādītājus pirmapstrādes procesā.
  • Spēja precīzi reģistrēt paškontroles sistēmā noteiktos pirmapstrādes procesa tehnoloģiskos parametrus.
  • Spēja veikt izejvielu pirmapstrādi.
  • Spēja patstāvīgi pieņemt lēmumu par izejvielas novirzīšanu pirmapstrādei atkarībā no izejvielas kvalitātes rādītājiem.
  • Spēja sagatavot izejvielu pirmapstrādes procesam.
  • Spēja patstāvīgi sagatavot pirmapstrādei tehnoloģiskās iekārtas atbilstoši ekspluatācijas noteikumiem.
  • Spēja precīzi veikt pierakstus par izejvielu un materiālu apriti noliktavā.
  • Spēja piemērot rotācijas principu izejvielu un materiālu apritē.
  • Spēja precīzi veikt pierakstus izejvielu un materiālu uzglabāšanā.
  • Spēja ievērot pārtikas produktu ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un prasības uzglabāšanas laikā.
Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums

Izglītības iestāde nodrošina materiāltehnisko bāzi klātienes mācībām.

Noslēguma pārbaudījums
Ieskaite
Izglītības dokuments
Apliecība
Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis (4.PKL)
Valoda
Latviešu
Paredzētais mācību norises laiks
  • darba dienu vakari
  • brīvdienas
  • jaukti
Īstenošanas periods (nedēļās)
10
Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē