- Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
-
117
- Teorija attālināti
-
65
- Praktiskie darbi klātienē
-
52
Desu ražošana
- Programmas veids
-
Moduļu kopa
- Moduļu kopā ietilpstošie moduļi
-
Desu ražošana, 87 stundas.
Labas higiēnas un ražošanas prakses nodrošināšana gaļas ieguvē un pārstrādē, 30 stundas.
- Mācību nozare
-
Pārtikas rūpniecības nozare
-
Īstenošanas vietas un periodi
-
-
- Nīcgales iela 26, Rīga, LV-1035: 30.10.2025 - 18.12.2025
-
- Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
-
587,63 €
- Personas līdzfinansējums
-
- MN, 58,76 €, Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
- Priekšzināšanu līmenis
-
Pamatprasmes datorlietošanā.
- Prasības iepriekšējai izglītībai
-
Vispārējā pamatizglītība (Apliecība par vispārējo pamatizglītību)
- Galvenās tēmas
-
Modulis " Desu ražošana" - 87 stundas
- desu ražošanai izmantojamās gaļas apstrādes tehnoloģiskie procesi, apstrādes parametri atbilstoši ieplānotā desu sortimenta ražošanai, palīgizejvielu sagatavošanas un pievienošanas tehnoloģijas;
- desu masas pildīšanas tehnoloģiskās prasības, atbilstoši desu sortimentam;
- desu termiskās apstrādes tehnoloģiskie parametri;
- desu atdzesēšanas atbilstoši tehnoloģiskajām prasībām;
- desu marķēšanas, iepakošanas un uzglabāšanas nosacījumi.
Modulis "Labas higiēnas un ražošanas prakses nodrošināšana gaļas ieguvē un pārstrādē" - 30 stundas
- labas higiēnas prakses vadlīniju ievērošanas nozīme gaļas produktu ražošanā, labas higiēnas prakses vadlīniju izstrādes, ieviešanas un aktualizācijas principi;
- paškontroles sistēmas ievērošana gaļas produktu ražošanā;
- uzņēmuma higiēnas programmā paredzēto un praktiski pielietojamo tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļu lietošanas nosacījumi un darbības efektivitātes kontroles principi;
- uzņēmuma paškontroles sistēmas pamatnostādnes;
- terminoloģija un pamatjēdzieni, kas saistīti ar gaļas ieguvi un apstrādi;
- vides aizsardzības prasību pamatnostādnes dzīvnieku kaušanas un kautķermeņu apstrādes procesi, ražošanas procesa un ražošanas procesā radušos blakusproduktu ietekme uz vidi.
- Zaļās prasmes un kompetences
-
Jā
- Profesionālās kompetences
-
-
Spēja izgatavot gaļas produktus atbilstoši uzņēmuma noteiktajām tehnoloģiskajām prasībām.
-
Spēja racionāli sakārtot darba vietu un izgatavot gaļas produktus.
-
Spēja sensori (organoleptiski) novērtēt gaļas produktu izgatavošanā nepieciešamo resursu daudzumu un to kvalitāti plānotā pasūtījuma izpildei.
-
Spēja izprast un ievērot labas higiēnas prakses vadlīnijas gaļas produktu izgatavošanā.
-
Spēja izprast pārtikas aprites normatīvajos aktos lietotos jēdzienus un definīcijas, un gaļas produktu izgatavošanas procesu profesionālo terminoloģiju.
-
Spēja sekot līdzi aktuālajām tendencēm un jaunākajām tehnoloģijām gaļas produktu izgatavošanā, izmantojot dažādus informatīvos avotus un informācijas tehnoloģijas.
-
Spēja zināt un ievērot marķēšanas principus.
-
Spēja pilnveidot profesionālas prasmes, izvērtēt un radoši izmantot pieredzi gaļas produktu izgatavošanā.
-
Spēja pielāgoties izmaiņām uzņēmuma iekšējās kontroles sistēmā, tai skaitā jaunu tehnoloģiju ieviešanā, tehnoloģisko iekārtu un aprīkojuma pilnveidošanas gadījumā.
-
Spēja lietot atbilstošus tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas līdzekļus.
-
Spēja sagatavot un lietot tehnoloģiskās iekārtas, instrumentus un aprīkojumu atbilstoši to funkcijām gaļas produktu izgatavošanas procesā.
-
- Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums
-
1. Dators ar interneta pieslēgumu;
2. Komunikācijas un saziņas rīki, lai piedalītos attālinātājas nodarbībās: mikrofons, skaļrunis (var būt apvienots austiņās ar mikrofonu), web kamera.
3. Instalētas pārlūkversijas (Chrome vai Edge), ar kurām var veiksmīgi lietot MSTeams tiešsaites aplikāciju (izglītojamais var lietot arī savā datorā instalēto MSTeam aplikāciju un savu Office365 kontu.
4. Teksta redaktors uzdevumu pildīšanai (var būt gan tiešsaistes, gan datorā instalēta vērsija).
- Noslēguma pārbaudījums
-
Noslēguma pārbaudījums
- Izglītības dokuments
-
Apliecība
- Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
-
Gaļas produktu izgatavotājs (3.PKL)
- Valoda
-
Latviešu
- Paredzētais mācību norises laiks
-
-
darba dienu vakari
-
brīvdienas
-
darba dienās, darba laikā
-
jaukti
-
- Īstenošanas periods (nedēļās)
-
8
- Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē
- Kontaktpersonas
-
-
Tatjana Zanegina - 28688479 - Kursi@rtrit.lv
-