- Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
-
132
- Teorija attālināti
-
60
- Praktiskie darbi klātienē
-
72
Maizes un miltu produktu ražošana
- Programmas veids
-
Moduļu kopa
- Moduļu kopā ietilpstošie moduļi
-
Maizes un miltu produktu ražošana, 96 stundas.
Paškontroles sistēmas prasību ievērošana pārtikas aprites uzņēmumā, 36 stundas.
- Mācību nozare
-
Pārtikas rūpniecības nozare
-
Īstenošanas vietas un periodi
-
-
- Nīcgales iela 26, Rīga, LV-1035: 05.11.2025 - 22.12.2025
-
- Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
-
619,67 €
- Personas līdzfinansējums
-
- MN, 61,97 €, Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
- Priekšzināšanu līmenis
-
Pamatprasmes datorlietošanā.
- Prasības iepriekšējai izglītībai
-
Vispārējā vidējā izglītība (atestāts par vispārējo vidējo izglītību)
- Galvenās tēmas
-
Modulis "Maizes un miltu produktu ražošana" - 96 stundas
- graudu kvalitātes nozīme.
- dažādu graudu pārstrādes produktu ražošanas procesu pamatprincipi un organoleptiskā novērtēšana.
- izejvielu kvalitātes un tehnoloģiskā procesa nozīme makaronu ražošanā.
- atsevišķu ražošanas posmu nozīme kvalitātes nodrošināšanā izstrādājumiem ar samazinātu mitruma saturu.
- izejvielu kvalitātes nozīme maizes ražošanā.
- maizes ražošanas atsevišķu tehnoloģisko posmu nozīme.
Modulis "Paškontroles sistēmas prasību ievērošana pārtikas aprites uzņēmumā" - 36 stundas
- minimālās higiēnas prasības personālam pārtikas aprites uzņēmumos.
- tīrīšanas, mazgāšanas un dezinfekcijas veikšanas sistemātiskuma nozīmi labas higiēnas prakses nodrošināšanā.
- pārtikas aprites izsekojamības nodrošināšanas darbības pārtikas ražošanas procesa posmos.
- izsekojamības darbību nodrošināšanu katrā ražošanas posmā.
- Profesionālās kompetences
-
-
Spēja sensori novērtēt gala produktu.
-
Spēja sagatavot atskaites par izejvielu izlietojumu.
-
Spēja veikt nepieciešamo uzskaiti ražošanas laikā.
-
Spēja novērtēt produktu kvalitātes izmaiņas ražošanas procesā.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu tehnoloģiskā procesā.
-
Spēja uzraudzīt produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus atbilstoši tehnoloģiskajai instrukcijai.
-
Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
-
Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
-
Spēja uzraudzīt izejvielu kvalitātes rādītājus pirmapstrādes procesā.
-
Spēja precīzi reģistrēt paškontroles sistēmā noteiktos pirmapstrādes procesa tehnoloģiskos parametrus.
-
Spēja veikt izejvielu pirmapstrādi.
-
Spēja patstāvīgi pieņemt lēmumu par izejvielas novirzīšanu pirmapstrādei atkarībā no izejvielas kvalitātes rādītājiem.
-
Spēja sagatavot izejvielu pirmapstrādes procesam.
-
Spēja patstāvīgi sagatavot pirmapstrādei tehnoloģiskās iekārtas atbilstoši ekspluatācijas noteikumiem.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus par izejvielu un materiālu apriti noliktavā.
-
Spēja piemērot rotācijas principu izejvielu un materiālu apritē.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus izejvielu un materiālu uzglabāšanā.
-
Spēja ievērot pārtikas produktu ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un prasības uzglabāšanas laikā.
-
Spēja savlaicīgi un precīzi veikt nepieciešamos pierakstus par preču pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
-
Spēja veikt piegādāto ražošanas izejvielu un materiālu pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
-
Spēja veikt precīzus pierakstus izejvielu un materiālu pieņemšanas procesā.
-
Spēja pieņemt un izvērtēt izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un normatīvajiem aktiem.
-
Spēja savlaicīgi un precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu procesa posmā.
-
Spēja ievērot pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības savas kompetences ietvaros.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus izsekojamības nodrošināšanai visos pārtikas ražošanas procesa posmos.
-
Spēja veikt produkta uzskaiti noliktavā un noformēt izsniegšanas dokumentus.
-
Spēja īstenot izsekojamības nodrošināšanas prasības savas kompetences ietvaros.
-
Spēja ievērot gatavā produkta uzglabāšanas režīmus un derīguma termiņus.
-
Spēja identificēt higiēnas prasības un to nozīmi visos pārtikas produktu ražošanas posmos.
-
Spēja ievērot minimālās higiēnas prasības, apzinoties personīgās un personāla higiēnas un veselības stāvokļa nozīmi droša pārtikas produkta ražošanā.
-
Spēja ievietot gala produktu noliktavā.
-
Spēja iepakot fasēto produktu atbilstoši ražošanas uzdevumam un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
-
Spēja fasēt produktu atbilstoši tehnoloģiskai instrukcijai un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
-
Spēja sagatavot fasēšanas, iepakošanas aprīkojumu un materiālus.
-
Spēja veikt pierakstus par gala produkta novērtējumu.
-
- Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums
-
1. Dators ar interneta pieslēgumu;
2. Komunikācijas un saziņas rīki, lai piedalītos attālinātājas nodarbībās: mikrofons, skaļrunis (var būt apvienots austiņās ar mikrofonu), web kamera.
3. Instalētas pārlūkversijas (Chrome vai Edge), ar kurām var veiksmīgi lietot MSTeams tiešsaites aplikāciju (izglītojamais var lietot arī savā datorā instalēto MSTeam aplikāciju un savu Office365 kontu.
4. Teksta redaktors uzdevumu pildīšanai (var būt gan tiešsaistes, gan datorā instalēta vērsija).
- Noslēguma pārbaudījums
-
Noslēguma pārbaudījums
- Izglītības dokuments
-
Apliecība
- Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
-
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis (4.PKL)
- Valoda
-
Latviešu
- Paredzētais mācību norises laiks
-
-
darba dienu vakari
-
brīvdienas
-
darba dienās, darba laikā
-
jaukti
-
- Īstenošanas periods (nedēļās)
-
8
- Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē
- Kontaktpersonas
-
-
Tatjana Zanegina - 28688479 - Kursi@rtrit.lv
-