- Kopējais stundu (akadēmiskais) skaits, no kurām:
-
40
- Teorija klātienē
-
18
- Praktiskie darbi klātienē
-
22
Paškontroles sistēmas prasību ievērošana pārtikas aprites uzņēmumā
0.0
Nav vērtējuma
Lai pieteiktos programmai, lūdzu autorizējies platformā
Izglītības programmu apguvē tiks iesaistītas tikai tādas personas, kuras ir nodarbinātas pie darba devēja, kura saimnieciskās darbības pamatdarbības veids (atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes informācijai) vai pašnodarbinātās personas saimnieciskās darbības veids atbilstoši saimniecisko darbību statistiskajai klasifikācijai Eiropas kopienā (NACE) ir: C10 Pārtikas produktu ražošana.
- Izglītības iestāde
- Programmas veids
-
Modulis
- Mācību nozare
-
Pārtikas rūpniecības nozare
-
Īstenošanas vietas un periodi
-
-
- Vadu iela 3, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201: 02.10.2025 - 18.10.2025, 03.01.2026 - 22.01.2026, 03.03.2026 - 19.03.2026
-
- Mācību izmaksas par vienu dalībnieku
-
213,60 €
- Personas līdzfinansējums
-
- MN, 21,36 €, Līdzmaksājums ir atkarīgs no izvēlētā izglītības programmas veida, no 5-30% apmērā no kopējās mācību maksas.
- Priekšzināšanu līmenis
-
Bez priekšzināšanām.
- Prasības iepriekšējai izglītībai
-
Vispārējā vidējā izglītība (atestāts par vispārējo vidējo izglītību)
- Galvenās tēmas
-
Attīstīt izglītojamo prasmes: 1. Ievērot minimālās higiēnas prasības, apzinoties personīgās un personāla higiēnas un veselības stāvokļa nozīmi droša pārtikas produkta ražošanā. 2. Identificēt higiēnas prasības un to nozīmi visos pārtikas produktu ražošanas posmos. 3. Īstenot izsekojamības nodrošināšanas prasības savas kompetences ietvaros. 4. Precīzi veikt pierakstus izsekojamības nodrošināšanai visos pārtikas ražošanas procesa posmos
- Profesionālās kompetences
-
-
Spēja veikt nepieciešamo uzskaiti ražošanas laikā.
-
Spēja novērtēt produktu kvalitātes izmaiņas ražošanas procesā.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu tehnoloģiskā procesā.
-
Spēja uzraudzīt produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus atbilstoši tehnoloģiskajai instrukcijai.
-
Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
-
Spēja sagatavot tehnoloģiskās iekārtas un aprīkojumu atbilstoši ražošanas procesam.
-
Spēja uzraudzīt izejvielu kvalitātes rādītājus pirmapstrādes procesā.
-
Spēja precīzi reģistrēt paškontroles sistēmā noteiktos pirmapstrādes procesa tehnoloģiskos parametrus.
-
Spēja veikt izejvielu pirmapstrādi.
-
Spēja patstāvīgi pieņemt lēmumu par izejvielas novirzīšanu pirmapstrādei atkarībā no izejvielas kvalitātes rādītājiem.
-
Spēja sagatavot izejvielu pirmapstrādes procesam.
-
Spēja patstāvīgi sagatavot pirmapstrādei tehnoloģiskās iekārtas atbilstoši ekspluatācijas noteikumiem.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus par izejvielu un materiālu apriti noliktavā.
-
Spēja piemērot rotācijas principu izejvielu un materiālu apritē.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus izejvielu un materiālu uzglabāšanā.
-
Spēja ievērot pārtikas produktu ražošanas izejvielu un materiālu uzglabāšanas režīmus un prasības uzglabāšanas laikā.
-
Spēja savlaicīgi un precīzi veikt nepieciešamos pierakstus par preču pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
-
Spēja veikt piegādāto ražošanas izejvielu un materiālu pieņemšanu un ievietošanu noliktavā.
-
Spēja veikt precīzus pierakstus izejvielu un materiālu pieņemšanas procesā.
-
Spēja pieņemt un izvērtēt izejvielu un materiālu atbilstību pavaddokumentiem un normatīvajiem aktiem.
-
Spēja savlaicīgi un precīzi veikt pierakstus par produktu ražošanu procesa posmā.
-
Spēja ievērot pārtikas uzņēmuma paškontroles sistēmas prasības savas kompetences ietvaros.
-
Spēja precīzi veikt pierakstus izsekojamības nodrošināšanai visos pārtikas ražošanas procesa posmos.
-
Spēja veikt produkta uzskaiti noliktavā un noformēt izsniegšanas dokumentus.
-
Spēja īstenot izsekojamības nodrošināšanas prasības savas kompetences ietvaros.
-
Spēja ievērot gatavā produkta uzglabāšanas režīmus un derīguma termiņus.
-
Spēja identificēt higiēnas prasības un to nozīmi visos pārtikas produktu ražošanas posmos.
-
Spēja ievietot gala produktu noliktavā.
-
Spēja ievērot minimālās higiēnas prasības, apzinoties personīgās un personāla higiēnas un veselības stāvokļa nozīmi droša pārtikas produkta ražošanā.
-
Spēja iepakot fasēto produktu atbilstoši ražošanas uzdevumam un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
-
Spēja fasēt produktu atbilstoši tehnoloģiskai instrukcijai un iekārtu ekspluatācijas instrukcijām.
-
Spēja sagatavot fasēšanas, iepakošanas aprīkojumu un materiālus.
-
Spēja veikt pierakstus par gala produkta novērtējumu.
-
Spēja sensori novērtēt gala produktu.
-
Spēja sagatavot atskaites par izejvielu izlietojumu.
-
- Personai nepieciešamais materiāltehniskais nodrošinājums
-
Izglītības iestāde nodrošina materiāltehnisko bāzi klātienes mācībām.
- Noslēguma pārbaudījums
-
Cits
- Izglītības dokuments
-
Apliecība
- Uz izglītības programmu attiecināmā kvalifikācija
-
Pārtikas produktu ražošanas tehniķis (4.PKL)
- Valoda
-
Latviešu
- Paredzētais mācību norises laiks
-
-
darba dienu vakari
-
brīvdienas
-
darba dienās, darba laikā
-
jaukti
-
- Īstenošanas periods (nedēļās)
-
3
- Informācija par izglītības programmu izglītības iestādes tīmekļa vietnē